проф. д-р Кърт Видхалм банер
(Univ. Prof. Dr. Kurt Widhalm)

Професионален път на проф. д-р Кърт Видхалм

Автобиография и професионален път:

Унив. проф. д-р Кърт Видхалм е изтъкнат австрийски педиатър и специалист по хранене с дългогодишен опит и международно признание

  • През 1971 г. завършва Медицинския университет във Виена, където започва своята кариера като асистент в Института по физиология.
  • В периода 1973-1974 г. става част от Университетската детска клиника във Виена, където основава и ръководи амбулаторията по липидни нарушения и консултативния център по хранене.
  • През 1977 г. получава специализация по детски болести, а през 1980 г. завършва хабилитацията си по педиатрия.
  • В периода 1992-1995 г. заема поста на директор на детската болница Mautner Markhof във Виена, след което се връща в Университетската детска клиника във Виена като главен лекар.
  • От 2003 г. е професор по хранителна медицина и ръководител на отдела по хранителна медицина в Медицинския университет във Виена.
  • Д-р Видхалм също така работи като консултант лекуващ лекар в частната болница Wiener Privatklinik. Той е известен със своите изследвания в областта на детското хранене и метаболитните заболявания​

Членства и публикации

  • Президент на Австрийския академичен институт по хранителна медицина
  • Член на Научния съвет на Австрийската медицинска асоциация
  • Член на EMEA (European Medicines Agency)
  • Президент на Европейската асоциация за изследвания на затлъстяването при деца

Клинични сфери на интерес ​

Основен фокус на професионалната дейност на проф. д-р Видхалм:

  • Диагностика и лечение на метаболитни заболявания при деца
  • Липидни нарушения и хранене
  • Генетични изследвания в педиатрията
  • Клинична химия и лабораторна диагностика

Проф. д-р Кърт Видхалм е дълбоко уважаван в педиатричните среди специалист, разширил сферата си на интерес върху правилното хранене на подрастващите като форма на превенция срещу редица заболявания.

В същата сфера работят:

Професионални отношения

част от болница

работни направления

Съдържание

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *